(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Krabí salát s melounem
Potřebné ingredience
2 konzervy krabího masa (cca 350 g), 5 lžic majonézy, 50 g bílého jogurtu, 4 lžičky olivového oleje extra virgin, 4 lžičky limetové šťávy, 1 jarní cibulka, čerstvá petržel, mletý pepř, 1 meloun kantalup, ledový salát
Postup přípravy
Krabí maso (kupuju v prodejně Marks & Spencer) dáme okapat a mezitím připravíme zálivku. V míse smícháme majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou šťávu, jarní cibulku nakrájenou na jemno, nakrájenou petrželku /čerstvou jsem měla ještě moc malou a tak jsem dala mraženou pažitku/ a pepř. Jemně promícháme s krabím masem. Meloun rozpůlíme a odstraníme z něj lžící semínka. Okrajíme slupku a nakrájíme na klínky, které pak rozkrájíme na kostky.
Na talířek dáme list ledového salátu, na něj kostky kantalupu a nakonec navršíme krabí salát. Ozdobíme snítkou petrželky. Je možno podávat i s pečivem.
Dobrou chuť :-)
Na talířek dáme list ledového salátu, na něj kostky kantalupu a nakonec navršíme krabí salát. Ozdobíme snítkou petrželky. Je možno podávat i s pečivem.
Dobrou chuť :-)
krabí maso z konzervy necháme okapat (tady se přiznám jsem měla už jen jednu konzervu, takže mám salát více zalétý zálivkou)
tohodle kupuju já
příprava zálivky
promícháme (lehce) s krabím masem
meloun Kantalup
rozkrojený a jeden vydlabaný
příprava na talířek či misku
hotovo a papáme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé